Educatief Centrum is voortgekomen uit het project Samen Vooruit “aanpak armoede” en werkt nog steeds nauw samen met Samen Vooruit.

Meer weten over samen vooruit kijk op www.samenvooruit.amsterdam

Samen Vooruit is een netwerk en samenwerking van diverse (informele) organisaties uit Amsterdam Oost voor het verder versterken van de buurt en de kracht van bewoners, door middel van co-creatie met bewoners, professionals en gemeente op gezamenlijke buurtthema’s.

Samen Vooruit werkt aan Armoede bestrijding en vergroten kansen, ondersteuning  en versterking van bewoners.
Dit doen we op verschillende manieren, door middel van:

  • Het bevorderen van samenwerking tussen formele en informele hulpverleners.
  • Het ondersteunen van vertrouwenspersonen en informele zorgverleners doormiddel van opleiding, netwerk en een informatie kennisbank.
  • Het direct bieden van hulp aan mensen met problemen en een kleine beurs middels vertrouwenspersonen en het noodfonds.
  • Het bieden van trainingen, scholing, stages en werkevaringsplekken voor bewoners via Educatief Centrum Oost
  • Een overzicht te bieden van het buurtnetwerk en aanbod van activiteiten en diensten en spullen op het buurtplatform IBuurtBalie.
  • We zijn onderdeel van Kracht van Mokum, het netwerk binnen de Amsterdam voor het verbinden, faciliteren en versterken initiatieven van bewoners om hun stad leefbaarder te maken en naar elkaar om te zien.

Ga naar de website van Samen Vooruit

Informatie en intake 14 juni

Om te kijken wat jouw talenten, kansen en mogelijkheden zijn organiseren we in samenwerking met onze partners WPI, Samen Vooruit en roc’s een paart keer per jaar een informatie en intake dag. De [...]