EC-O biedt gratis mbo-opleidingen, trainingen en ondersteuning voor volwassenen!

Educatief Centrum Oost werkt samen met diverse partners om je te ondersteunen bij jouw persoonlijke ontwikkeling én je beroepsopleiding. We bieden gratis opleidingen die aansluiten bij wat je wil leren én waar ook werk in te vinden is. De opleidingen kunnen gevolgd worden met behoud van een eventuele uitkering door volwassenen van 27 jaar en ouder uit Groot – Amsterdam.

Entree (mbo1) > start september 2024 (1 jaar)
Richting: assistent dienstverlening, assistent dienstverlening en zorg, assistent horeca, voeding of voedingsindustrie, assistent verkoop/retail, bouwen, assistent wonen en onderhoud, assistent mobiliteitsbranche of assistent logistiek
Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.

Dienstverlening (mbo2) > start september 2024 (2 jaar)
Richting: Medewerker facilitaire dienstverlening of Helpende zorg en welzijn
Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.

Pre-Entree ( je kunt je niet meer aanmelden voor 2024)
Focus op Nederlands, computervaardigheden en voor het eerst stage lopen.
Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.

mbo – opleidingen
Wij geven de mbo-opleidingen in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl), dit betekent dat je naast lessen ook stage loopt. ROC TOP en Regio College Zaandam verzorgen de mbo-opleidingen op onze locatie in Amsterdam Oost.

Voor wie
>> Jij woont in Groot Amsterdam ( Amsterdam, Weesp, Diemen, Amstelveen, Uithoorn, Ouderamstel, Ronde Venen, Aalsmeer en Haarlemmermeer).
>> Je bent ouder dan 27 jaar.
>> Jij wil jezelf ontwikkelen én jouw kans op werk vergroten en bent gemotiveerd om aan de slag te gaan en bereid om tijd en inzet te tonen.

Dan is een traject of opleiding bij Educatief Centrum Oost iets voor jou!

Je opleidingskosten worden betaald en we werken samen met uitkeringsinstanties.
Met behulp van onze partners zorgen we ervoor dat je dat je opleiding volledig vergoed wordt en gevolgd kan worden met behoud van een eventuele uitkering. Hierdoor kun je de opleiding gratis volgen.

Ben je statushouder of inburgering plichtig?

Neem dan ook eerst contact op met je klantmanager.
Je moet taalniveau A2 of hoger hebben om deze opleiding te starten.

We werken samen met uitkeringsinstanties

Ontvang je een uitkering, neem dan eerst contact op met je klantmanager of je in aanmerking komt om deze opleiding te volgen. Samen met de uitkeringsinstanties wordt gedurende de stage en de opleiding gekeken naar de mogelijkheden en begeleiding naar een betaalde baan tijdens of na de opleiding.

Stage of werk
EC-O werkt met verschillende leerwerkbedrijven die jou een stageovereenkomst of leer-arbeidsovereenkomst bieden. Hierdoor doe je ervaring op in de praktijk en je wordt begeleid.

Je kunt alleen stage lopen bij een erkend-leerwerkbedrijf in de richting van de opleiding die je volgt. Kijk op onze stagepagina voor een overzicht van onze stagepartners en hoe je een erkend leer-werkbedrijf vindt die past bij jouw opleiding.

Extra ondersteuning & trainingen
Naast de opleidingen biedt EC-O ook extra begeleiding en trainingen en ondersteuning ter versterking van de persoonlijke ontwikkeling van de studenten. Kijk op de pagina ondersteuning voor ons aanbod.

Wil jij jezelf ontwikkelen en je kans op werk vergroten?
Meld je dan snel aan via dit formulier. We nodigen je uit voor een informatie en intake-ochtend. Hier kijken we wat jouw talenten, kansen en mogelijkheden zijn.

Laat ons weten wat jij wil leren en doen.
Staat wat jij wil leren er niet bij?
Laat het ons weten via het aanmeldingsformulier of door ons een e-mail te sturen. Dan kijken we of we je een geschikt traject kunnen bieden.