In Partners, Samen Vooruit, Stage

Dit jaar lopen er z’n 20 studenten mbo2 van Educatief Centrum Oost stage bij diverse locaties van Cordaan in Groot Amsterdam.

Cordaan biedt aan zo’n 20.000 mensen zorg vanuit 120 locaties in Amsterdam, Diemen, Huizen en Nieuw-Vennep. Dat doet Cordaan met bijna 6.000 medewerkers en ruim 2.500 vrijwilligers. Maar ook in samenwerking met mantelzorgers en andere zorgprofessionals, onderzoeksinstellingen en vele maatschappelijke organisaties.

Cordaan biedt dienstverlening op het gebied van thuiszorg, mantelzorg, therapieën, maaltijdverzorging, wonen (ouderen, gehandicapten, kinderen met beperking etc.), werk- en dagbesteding, (gezins-)begeleiding en verwijzing voor diverse doelgroepen.

Kortom een geweldige organisatie voor onze studenten om praktijkervaring op te doen.

Naast de praktijkbegeleiding die ze krijgen vanuit Cordaan, worden de studenten ook gekoppeld aan en vertrouwenspersoon vanuit EC-O, een voor hen vertrouwd gezicht. De vertrouwenspersonen komen in de eerste paar weken van de stage langs om zo te zorgen dat het stage lopen zo goed mogelijk verloopt. De intensiteit van de begeleiding van de vertrouwenspersonen op de stage neemt af naarmate mensen meer gewend zijn aan de organisatie en hun nieuwe collega’s. Wel blijven deze vertrouwenspersonen gedurende het hele traject (schooljaar) betrokken bij de student.

Samen met de praktijkbegeleiders wordt een inwerkprogramma opgesteld. In samenspraak met praktijkbegeleiders wordt er naar het functioneren van de studenten gekeken.
De vertrouwenspersoon vanuit EC-O geeft aandachtspunten door aan docenten. Voor de afloop van de stageperiode wordt er gezamenlijk gekeken naar de kansen van individuele studenten op de arbeidsmarkt. Dit wordt meegenomen naar de persoonlijke ontwikkelplannen en vervolg stappen die nodig zijn.

Lees hier de ervaring van Catherine die in 2021 stage liep bij Cordaan.

 

 

Recent Posts