Vertrouwenspersoon opleiding – Samen Vooruit

In deze halfjarige opleiding krijg je handvatten hoe je als vrijwilliger het beste je buurtgenoten kunt helpen, want dit begint bij jezelf. Wil je bijvoorbeeld beter je grenzen aan leren geven? Of beter ‘nee’ leren zeggen? Wil je graag leren hoe je nog beter luistert naar de Amsterdammer die je helpt (want dat is meer dan alleen je oren gebruiken!)? Of wil je beter om leren gaan met moeilijke situaties die je tegenkomt in je vrijwilligerswerk en weten hoe je buurtgenoten begeleidt naar een formele hulporganisatie, als dat nodig is? Dan is de opleiding Vertrouwenspersoon misschien wel wat voor jou.

De leerlijn van een half jaar bestaat uit een opleidingsaanbod, waarvan één keer intervisie ochtend en één keer een lesochtend per maand. Daarnaast doet de vrijwilliger ervaring op in de praktijk, en helpt de vrijwilliger buurtbewoners bijvoorbeeld bij een inloopspreekuur van een van de partnerorganisaties in Oost. Ook werken we samen met de Buurtteams voor het ondersteunen van buurtbewoners die professionele hulp nodig hebben. Tijdens de opleiding werkt de vrijwilliger aan een persoonlijk ontwikkelingsplan en wordt de vrijwilliger ondersteund bij zijn of haar wensen voor de toekomst.

In September beginnen we met de kennismakingsgesprekken. Ben je benieuwd naar de opleiding en wil je kennismaken? Neem dan contact op met coördinator Eefje de Neeling via info@samenvooruit.amsterdam.

Wil je alvast meer lezen over wat een vertrouwenspersoon precies is? Kijk dan hier: profiel-wat-is-een-vertrouwenspersoon

De opleiding is kosteloos en wordt verzorgd door de Vrijwilligersacademie en de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast is er vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Meer info: www.samenvooruit.amsterdam