In Stage

Jamal Zakaria Isa is 49 jaar, geboren in Sudan en volgt de mbo1 Entree opleiding.
Onderdeel van zijn traject bij EC-O is om naast de lessen ook stage te lopen.
Eerder liep hij stage bij Buurtkantine Zeeburg, waar hij diverse taken uitvoerde, van schoonmaken tot serveren en het helpen klaar zetten van borrels en evenementen.
Jamal gaat twee dagen in de week naar school voor lessen en een extra training Nederlands.

Daarnaast is hij sinds enkele maanden begonnen aan een nieuwe stage bij E-Bike to Go. Een bedrijf dat elektrische fietsen verhuurt aan particulieren en bedrijven.
Jamal loopt drie dagen in de week stage en is dan bezig met het repareren van elektrische fietsen. Hij leert hier hoe je fietsen moet repareren en moet monteren en verbetert ook zijn Nederlands.
Inmiddels weet Jamal alle Nederlandse namen voor de fiets onderdelen.
Op een dag repareert Jamal tussen de 3 en 8 fietsen, afhankelijk van hoe moeilijk de reparatie is.
Jamal heeft het naar zijn zin op de stage, hij is blij met de begeleiding die hij krijgt van Ramin van E-Bike to Go en vindt het leuk om samen te werken met collega’s.
Op schooldagen wordt de lunch verzorgt door EC-O, Jamal luncht dan gezellig met zijn mede studenten en ze wisselen veel ervaringen uit. Op stage hebben ze gezamenlijke pauzes, iedereen neemt eigen eten mee en het bedrijf verzorgt fruit, sap, koffie en thee. Tijdens de pauze vindt Jamal het ook fijn om zijn nederlands te oefenen met collega’s.

 

 

Recent Posts