In Stage

Catherine Ngo Bioumla bij De Gooyer, Cordaan.

Catherine Ngo Bioumla is geboren in Sangmélima, een stad in Kameroen, in 1973. Ze is in 2019 begonnen met de opleiding mbo-niveau 2 Dienstverlening. Door haar klantmanager, die voor de Gemeente Amsterdam werkt, ontdekte ze de opleiding. Voor de opleiding heeft ze in de thuiszorg gewerkt en is ze een aantal jaar werkloos geweest. Ze woont nu 10 jaar in Nederland. Momenteel loopt ze stage bij De Gooyer, Cordaan. Ze helpt bejaarden met douchen, aankleden en tekenen en daarnaast bereidt ze het ontbijt en de lunch voor. Ook masseert ze hen af en toe. En soms dansen ze samen! Maar de ouderen kunnen soms ook agressief zijn en hun kalmeren vindt ze een uitdaging. Ze heeft leuke collega’s en moet veel met ze samenwerken. Haar begeleiders begeleiden haar goed, vindt ze. Sinds zij gestart is met haar opleiding en stage is haar Nederlands beter geworden, ze heeft een groter netwerk nu, door haar studiegenoten en collega’s, ze kan nu beter met een computer omgaan en haar sociale vaardigheden zijn verbeterd. Ook heeft ze meer zelfvertrouwen gekregen, de afgelopen 1,5 jaar. In de toekomst zou ze willen werken in de ouderenzorg. Het liefste wilt ze verder studeren, mbo-niveau 3 en later niveau 4 is het doel. Ze vindt zorgen voor bejaarde mensen erg leuk. Het is echt haar passie. Ze zorgt voor ze zoals ze voor haar ouders zorgt.

Recent Posts