In Ondersteuning, Partners, Stage

Mustapha Khaddari is adjunct-directeur van de Indische Buurt School en hij verteld in een interview over ” De school als lijm die alles verbind” waarom hij de samenwerking met Educatief Centrum Oost zo waardeert.

De Indische Buurt School een samenwerking met het Educatief Centrum Oost. “We hebben nu vertrouwenspersonen die zijn opgeleid door Samen Vooruit en die contact zoeken met ouders,” zegt Khaddari. “Zij kennen de instanties en plekken waar mensen naar toe kunnen. Deze vertrouwenspersonen zijn gewoon buurtbewoners. Het doel is om de drempel zo laag mogelijk te maken voor ouders, die in armoede zitten, problemen hebben met schulden of andere hulp kunnen gebruiken.”

Daarnaast biedt de Indische Buurt School in samenwerking met het Educatief Centrum Oost ouders de mogelijkheid een mbo-opleiding niveau 1 te volgen, in school. Bijvoorbeeld op het gebied van administratie of zorg. Khaddari: “We kregen een telefoontje van een moeder die zo blij was dat ze die opleiding kon doen. Ze wilde dit al zo lang, maar had geen idee hoe en waar, en nu kon het hier op school. Het was fantastisch om te zien hoe iemand die jarenlang thuiszit met de kinderen, ineens een opleiding besluit te doen en daarmee niet alleen een eigen netwerk aanlegt, maar ook een hoop zelfvertrouwen krijgt en anderen inspirereert.”

Musthapa, bedankt voor je mooie woorden! Lees hier het hele interview: https://www.human.nl/klassen/lees/nynke-amsterdamse-familieschool.html

 

 

 

Recent Posts