In Stage

Mino bij kinderdagverblijf De Blije Bij.

Mino Djamali is geboren in Kabul, de hoofdstad van Afghanistan, in 1971.
Ze is een rustige vrouw, maar ze is ook opgewekt en zelfverzekerd.

Mino is 3 jaar geleden begonnen met de opleiding mbo niveau 1 Assistent Dienstverlening en Zorg.  Zij is dan in 2019 doorgestroomd naar mbo2 opleiding Dienstverlening. Haar klantmanager van Gemeente Amsterdam heeft haar verteld over de opleiding. Ze heeft in het verleden gewerkt en is een tijdje werkloos geweest. Ze heeft 12 jaar bij een kinderopvang gewerkt. Ze is daar ontslagen en heeft daarna 6 jaar geen baan gehad. Ze woont nu ongeveer 20 jaar in Nederland.
Momenteel loopt ze stage bij de kinderdagverblijf De Blije Bij in Amsterdam-West.
Ze doet er veel verschillende dingen: activiteiten organiseren en uitvoeren, de kinderen verschonen, het eten verzorgen, afwassen.
Hoe ze met kinderen om moet gaan leert ze er zeker. Vooral als er moeilijke situaties zijn. Kinderen maken vaak ruzies en dan moet zij het oplossen.
Wat ze heel leuk vindt is dat de kinderen soms op haar schoot komen zitten om haar te knuffelen. Ze heeft hele leuke collega’s! In totaal heeft ze 8 collega’s en zijn er nog 5 stagiaires. Ze heeft het gevoel dat ze de afgelopen 1,5 jaar zelfverzekerder is geworden en heeft haar sociale vaardigheden verder ontwikkeld, ook is haar Nederlands veel beter geworden. In de toekomst wil ze werken bij een kinderdagverblijf of nog een studie volgen. Een mbo-opleiding niveau 3 of 4 wil ze toch ook heel graag volgen, want dan kan ze, zegt ze, een betere baan krijgen.
Ze vindt de opleiding mbo niveau 2 Dienstverlening heel leuk en beveelt de opleiding aan iedereen aan.

Recent Posts