In Stage

Madhu bij kinderdagverblijf de Oase.

Madhu Sharma is geboren in Delhi, een grote stad in India, in 1958.

Madhu is in 2018 begonnen met de opleiding mbo niveau 1 Entree-opleiding Assistent dienstverlening en zorg en is daarna de opleiding mbo niveau 2 Dienstverlening gaan doen. Ze volgde Nederlandse les bij Post Oost en heeft van de medewerkers van Post Oost gehoord over de opleiding.
Ze heeft gezorgd voor haar kinderen en heeft daarnaast ook twee banen gehad, waaronder één in de thuiszorg bij Cordaan en één op een basisschool, als overblijf juf. Haar baantje als overblijf juf is ze kwijtgeraakt nadat ze aan haar knie was geopereerd. Ze heeft daarna 6 jaar thuis gezeten. Ze woont inmiddels 32 jaar in Nederland.
In haar tweede en laatste jaar loopt ze nu stage bij kinderdagverblijf de Oase in Amsterdam-Oost. Ze mag er alles doen: kinderen verschonen, eten klaarmaken, activiteiten met de kinderen doen, eten geven aan de kinderen. Ook zegt ze dat ze de Nederlandse gewoontes beter leert kennen, zoals ‘eet smakelijk’ zeggen voordat je gaat eten. De kinderen zijn heel lief: ze komen vaak naar haar toe voor een knuffel of om op haar schoot te komen zitten.
Ze heeft hele leuke collega’s. Ze zijn respectvol en open naar elkaar toe.

Ze heeft de afgelopen 1,5 jaar meer zelfvertrouwen gekregen en haar sociale vaardigheden verbeterd. Ze kan nu beter haar eigen mening uiten.
Na haar opleiding wilt ze weer een baan waar ze weer met kinderen te maken heeft.
Ze vindt de opleiding Dienstverlening erg goed en beveelt anderen aan de opleiding te doen, indien ze geïnteresseerd zijn.

Recent Posts