In Stage

Claire bij Zonnehuisgroep Amstelland.

Mijn naam is Claire Gbella (41 jaar) en ik ben geboren in de Ivoorkust in Afrika. Ik zit in het MBO 2 tweede jaar Dienstverlening, richting Helpende Zorg en Welzijn.
Ik loop stage op maandag en dinsdag in een verzorgingshuis voor mensen met dementie bij De Zonnehuisgroep Amstelland in Amstelveen.
Op woensdag en donderdag ga ik naar school in Amsterdam in De Meevaart in samenwerking met het Regio College Zaandam. Dit jaar rond ik mijn opleiding af, met veel interesse om alle taken en vaardigheden van een goede verzorger te ontdekken loop ik stage.
Als stagiaire wordt verwacht dat je aanwezig bent bij de ochtendoverdracht. Een collega die nachtdienst  heeft gehad vertelt ons wat bijzonderheden / gebeurtenissen waren die wij moeten weten om verder voor de bewoners te zorgen. Samen met collega’s help en ondersteun ik de bewoners met algemeen dagelijkse levensverrichtingen.
Zoals helpen bij: Eten, drinken, in- en uit bed komen, lopen en bewegen, ontspanning, zinvolle activiteiten voeren, sociaal contact, uit- en aankleden, praten, horen, plassen en ontlasting, lichaamswarmte kunnen regelen, lichamelijke hygiëne, kamers schoonmaken en opruimen, was verzorgen, afwas doen.

Ik vind het leuk en ben lekker bezig op een professionele manier!

Recent Posts