In Fahrenheitstraat 99, Partners

Vorige week kwamen er meer dan 30 kandidaten naar de Fahrenheitstraat.
Zij werden ontvangen door het EC-O team, deze checkte de gegevens van de kandidaten en hebben de benodigde stukken voor de studentenadministratie gescand.

In onze huiskamer kregen de kandidaten meer informatie over Educatief Centrum Oost en de opleidingen, trainingen en kansen die we bieden. Bekijk hier de presentatie over de opleidingen die we bieden in samenwerking met onze partners ROC TOP en Regio College.

Na de informatiebijeenkomst hebben de kandidaten een toets Nederlands en een toets rekenen gemaakt om zo goed hun huidige niveau te kunnen bepalen. Daarnaast is er met elke kandidaat een persoonlijk intakegesprek gevoerd door een van de medewerkers van ROC TOP, Regio College of een vertrouwenspersoon van Samen Vooruit. Zo kunnen we nog beter inschatten welk niveau er bij de student past en wat de wensen van de kandidaten zijn. Bij de intakegesprekken van kandidaten met een WPI-uitkering was ook direct een re-integratie consulent aanwezig. Met deze integrale aanpak proberen we de kandidaten maatwerk en een zo passend mogelijk traject te bieden.

Deze intake was de enige mogelijkheid voor kandidaten om zich aan te melden voor de Pre – Entree opleiding die al aan het einde van deze maand van start gaat. De Pre-Entree versterkt kandidaten op verschillende gebieden zoals taal zodat ze in september met een mbo1 of mbo2 opleiding kunnen starten.

Daarnaast was het ook mooi om te zien, dat er een aantal geïnteresseerden waren in het bemiddelingstraject naar een mbo3 of 4 opleiding. Zij hebben extra informatie gekregen over deze mogelijkheid en ook voor hen gaan we een passend traject zoeken.

 

Recommended Posts