In Buurtkantine

Wil jij aan de slag als vrijwilliger?
Ben je sociaal, gastvrij, geduldig en heb je affiniteit met sport en werk je graag met mensen?
Houd je van veel afwisseling in je werkzaamheden en werk je graag in een informele werkomgeving? Dan is deze functie een leuke uitdaging voor jou!

In de Buurtkantine, gevestigd in sporthal Zeeburg, krijgen gezelligheid en vooral ontmoeting alle ruimte. We zijn er voor supporters, (jonge) sporters, senioren en buurtbewoners. Daarnaast opent de Buurtkantine voor studenten van Educatief Centrum Oost de weg naar de eerste (werk)ervaring en verdere kansen op sociaal en economisch gebied. In de Buurtkantine serveren we drankjes en snacks, maar ook verse soep en elke woensdag serveren we een huisgemaakte dagschotel voor sporters en buurtbewoners.

We zijn opzoek naar vrijwilligers die willen meehelpen om samen met een klein team te zorgen dat de Buurtkantine een succes wordt. We zijn opzoek naar een vrijwilliger die als kantinemedewerker, minimaal een dag (dienst 8 uur) in de week kan helpen door het draaien van bardiensten. De werkdagen en tijden zijn in overleg.

Als vrijwilliger in de buurtkantine, ben je gastvrij en help je mee in de keuken en serveer je hapjes en drankjes. Je helpt mensen aan de bar, doet pinbetalingen, zorgt er voor dat de buurtkantine opgeruimd en schoon is en af en toe verzorg je de koffie/thee/fris en eten bij bijeenkomsten. Daarnaast zorg je voor een goede sfeer en vind je het leuk om een praatje te maken met de gasten en je collega’s en de studenten van EC-O.

We zoeken iemand die flexibel is en van aanpakken weet, die zowel goed zelfstandig kan werken als in een team. Een gastvrije houding en goede sociale en communicatieve vaardigheden vinden we erg belangrijk. Daarnaast is het fijn als je geduld hebt, en stressbesteding bent om zo het overzicht te bewaren tijdens piekmomenten.

De Buurtkantine een maatschappelijke onderneming
De Buurtkantine, is een leerwerkbedrijf, waar volwassen werkervaring op kunnen doen en hun kans op een betaalde baan kunnen vergroten. De kantine wordt gerund door Educatief Centrum Oost (EC-O). De stichting biedt kansen, opleidingen, ondersteuning en werkervaring voor volwassenen. EC-O heeft als doel bewoners van Amsterdam (Oost) te activeren en een betere kans te geven op de arbeidsmarkt.
De Buurtkantine zorgt voor en win-win situatie: Wat de sporters en sportverenigingen willen graag genieten van de derde helft, ontmoeting, een hapje en een drankje.
En EC-O heeft een plek voor haar studenten om werkervaring op te doen.
Helaas is er geen budget voor kantinediensten. De inkomsten van de horeca komen ten goede aan de stichting om zo naast het geld van subsidies en fondsen ook wat eigen inkomsten te genereren om meer mensen kansen te bieden. Als vrijwilliger lever je hier een bijdrage aan en word je zeker erg gewaardeerd!

Meer informatie en reageren
Om je aan te melden als vrijwilliger, voor vragen en voor meer informatie kun je contact opnemen met Nooshi Forozesh, directeur stichting EC-O, via info@buurtkantine.nl

Of kom langs bij de Buurtkantine Zeeburg, Insulindeweg 1001 en vraag naar Ahmad Al Ammouri, bedrijfsleider buurtkantine en stagebegeleider.

Download de vacature in pdf

Recent Posts