In de Waaier, Geen categorie, Partners, Stage

Canan (43) doet een mbo opleiding via Educatief Centrum Oost (EC-O). Ze volgt daarnaast extra trainingen ‘Nederlands’ en ‘Omgaan met geld’.
Tijdens haar opleiding loopt ze 16 uur per week stage, allemaal in gebouw ‘de Waaier’ op het Obiplein.

Canan woont nu elf jaar in Nederland en heeft vier kinderen. ‘Nu mijn kinderen minder zorg nodig hebben, wilde ik iets voor mezelf doen. Ik bedacht me: wat ga ik doen als mijn kinderen uit huis zijn? Ik wil zelfstandig worden. Het voelt niet goed om thuis te blijven zitten. In Nederland is het belangrijk om een diploma te halen. Je hebt hier voor alles een diploma nodig.’
‘Mijn droom is om beter Nederlands te spreken, een diploma te halen en een baan te vinden in de ouderenzorg. Ik hou ervan om mensen te helpen. We hebben drie ochtenden per week les en het gaat goed. We leren veel, bijvoorbeeld hoe je een sollicitatiebrief schrijft en een CV maakt. En over hoe je met multiculturaliteit omgaat. Ik vind het fijn dat ik nu actief bezig ben en meer mensen heb leren kennen. Ook mijn stage als beheerder vind ik leuk en leerzaam.’

Interview  en foto door Eefje de Neeling, voor de krant IBuurtbalie in december 2021.

Recent Posts